Dampspærre

En dampspærre er en tynd membran, som sikrer at fugtig luft fra boligen ikke presses ud i husets tag og vægge. Hvis man ikke har en dampspærre, er der en risiko for, at der opstår mug eller skimmelsvamp. Dampspærrer til loft, vægge og gulv er derfor vigtig i en hver konstruktion og især de konstruktioner, som indeholder organisk materiale som træ, isolation og gipsplader. Derfor bør du som grundregel indlægge dampspærrer alle de steder, disse materialer indgår. Dampspærren fungerer ved at modvirke den fugtige varme luft som kondenserer og sætter sig i vægge, loft og gulv, når den rammer en kølig overflade. Her på siden kan du købe dampspærre som rulle eller tape til en fornuftig pris. 


Dampspærre som forhindrer fugt 

I de fleste hjem i dag monterer man dampspærrer stort set alle steder i huset, hvor konstruktionerne ikke er helt tætte. Ved at sikre lufttætheden undgår man, at konstruktionerne bliver beskadiget på grund af fugt. I ydervægge benytter man normalt ikke dampspærre, fordi murværk, beton og gasbeton er tunge og kan optage og afgive fugten. Dog bør man være varsom med at montere dampspærre i sommerhuse, som ikke varmes op om vinteren. I disse tilfælde kan dampspærren have den modsatte effekt, og der kan uheldigvis opstå skimmelsvamp eller mug i konstruktionerne. Hvis du mangler råd og vejledning kan du altid kontakte os på telefon eller mail. Vi besvarer din mail inden for 24 timer i hverdagene. 

Oprethold den gode stemning

Når fugten som dannes, når boligen varmes op, møder en kølig overflade, dannes der kondens. Luften kan kondenseres ind i konstruktionen, og så er skaden allerede sket, inden fugten opdages. Hvis man ønsker at undgå at fugten ophobes inde i konstruktionen, er det vigtigt at placere dampspærren på den varme side af isoleringen. Sådan forhindrer dampspærren at den varme, fugtige luft danner kondens. Det er tydeligt i kolde perioder, at dampspærren gør sit arbejde. Problemer med fugt i huset er tydeligst, når forskellen på temperaturen inde og ude er størst.

I Danmark har vi et meget omskifteligt vejr, og det kan være koldt og vådt. Derfor fyrres der meget i vinterhalvåret og risikoen for fugt er stor. Hos ditbyggemarked.dk kan du finde dampspærren, der kan forhindre fugten i at ødelægge den gode stemning i din bolig. Dampspærre kan være en kompliceret størrelse, da de helst skal sidde helt tæt for at have den ønskede effekt. Med vores vejledning og ekspertise kan du komme videre i dit byggeprojekt. 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.

Acceptér