Brænde

Brænde er en god gammeldags måde at fyre op på, og for mange er det den eneste rigtige måde. Det skaber ægte hygge og en fantastisk ro, når man sidder indenfor i den lune stue og kigger ud på det vinterhvide landskab. Samtidig er det en utrolig effektiv varmekilde, og du kan tit få billig brænde, der holder længe. Her på siden kan du finde forskellige typer og træsorter, så du kan få lige præcis det, der passer til dine behov og din ovn. 


Priser i DKK er inkl. moms
  1. Greenwood egebrænde kløvet, 1,8-1,85 rm, lufttørret

    Greenwood egebrænde kløvet

    Varenr. 1258102

    1,8-1,85 rm, lufttørret Se fragtpriser
    Pr. pal 1.999,00 DKK

Sorter faldende

1 vare(r)

pr. side

Hvilket træ skal jeg vælge?

Du kan som udgangspunkt varme op med alle træsorter, og alle sorter frigiver nogenlunde den samme mængde varme pr. kilo. Dog skal du være opmærksom på, at der er forskel på, hvor meget træet vejer. Du vil med billigt brænde typisk skulle bruge flere stykker for at opnå den mængde varme, du har brug for, og derved forsvinder din palle hurtigere.  Omvendt: Jo tungere træet er, jo mindre en masse har du brug for, og jo længere rækker dit lager. Eg og ask er nogle af de tungeste træsorter, når man sammenligner med de, der typisk bliver brugt til brænde. Begge sorter vejer cirka 700 kg pr. kubikmeter og bliver kun overgået af bøg, som i samme omfang vejer 10 gram mere. 

Tungt træ har dog den lille ulempe, at det kan være sværere at tænde op i sammenlignet med let træ. Men når der endelig er gang i det, tager det på den anden side længere tid, før det er væk, og du behøver altså ikke hele tiden at fylde nyt på. Let træ er nemmere at få gang i, men det forsvinder hurtigere og kræver, at du oftere passer din pejs, eller hvad du nu varmer op i.

Er dit mål at varme hytten op, vil det derfor være mest anbefalelsesværdigt at købe de tungere træsorter som eg og ask. Er du blot på udkig efter noget, der er til pynt og hygge, kan det måske bedre betale sig for dig at gå på kompromis med kvaliteten og købe noget billigt brænde i stedet. Det er alt efter dine behov.

Leder du efter et godt tilbud på brænde, kan du som regel få dig en god pris her. Vi har kvalitetsbrænde, så du effektivt kan få varmet boligen op, når temperaturen udenfor begynder at falde.

Vi har levering i hele Danmark, så køb brænde nu og bliv klar til den kolde sæson. 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.

Acceptér