Brændsel og briketter

Når den kolde og mørke tid begynder at snige sig ind over Danmark, er der ikke noget bedre end en varm stue. At sidde med tæppet og se den knitrende ild brænde i pejsen er indbegrebet af hygge. Vi vil gerne hjælpe dig med at skabe den gode stemning og naturligvis sørge for, at du har et lunt hjem i de kølige måneder.

Uanset om du har en kamin, pejs, brændeovn eller noget helt fjerde, så har vi med garanti noget, der kan bruges til at fyre op med. Vi har en del forskelligt brændsel og briketter, så du selv kan bestemme hvilken løsning, du er mest til.


CO2-neutrale løsninger

Hvis du ønsker at skåne miljøet, har du mange muligheder for at vælge en CO2-neutral brændsel. Du kan for eksempel vælge træpiller, der, ligesom træbriketter, består af sammenpressede spåner og savsmuld. Når de bruges som brændsel, udleder det ikke mere CO2, end det ville have gjort, hvis træet blev nedbrudt naturligt i skoven. Det er altså en perfekt løsning, hvis du vil være med til at passe på kloden.

Der er dog også en lang række andre muligheder, og træ er i sig selv som regel en ganske miljøvenlig energikilde.

Den traditionelle løsning

Finder du det også utroligt beroligende og charmerende at kigge ind i et godt, gammeldags ”bål”? Så er almindeligt brænde sandsynligvis den rette løsning for dig. Ikke nok med at det skaber en vis ro og hygge, så er brænde vitterligt langtidsholdbart. Her på siden kan du få brænde af forskellige sorter. Når du vælger, skal du tage højde for, at alle træarter varmer nogenlunde lige meget op pr. kilo, men det er forskelligt, hvor tungt træet er, hvilket har en betydning for, hvor lang tid træet brænder.

Forskellige briketter

Træbriketter er en yderst populær løsning, da de hurtigt og effektivt kan fyre op i brændeovnen. Samtidig er det muligt at få billige briketter i store portioner, så man har til hele sæsonen. En anden fordel er selvfølgelig, at træbriketter er et rent naturprodukt og består af overskydende træsmuld fra andet arbejde. Det er altså en yderst miljøvenlig måde at varme op på, da man blot udnytter de rester, der ellers ville være blevet smidt ud. Samtidig er træbriketter nemmere at opbevare end almindeligt brænde, og man kan, grundet dets form, uden problemer stable dem der, hvor man har plads.

Ud over træbriketter kan du også få brunkulsbriketter. Brunkulsbriketter er et forholdsvist nyt produkt, men det har hurtigt fundet vej til mange danske hjem. Briketterne består, som navnet antyder, af sammenpresset brunkul – et produkt, man blandt andet kan finde i Midt- og Vestjylland. Disse briketter er velegnet til stort set alle former for opvarmning.

Energikoks

Energikoks er endnu et affaldsmateriale. Det er et biprodukt af oliefremstilling og er altså endnu et af de produkter, hvor man udnytter rester, der blot ville være gået til spilde.

Energikoks har den store fordel, at det har en høj brændværdi og en meget lav askeprocent – helt ned til cirka 0,5 % - hvilket vil sige, at der ikke er meget rengøring efter brug. Det er dog et produkt, man skal sætte sig en smule ind i, og man skal sikre sig, at man bruger det på den rigtige måde.

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.

Acceptér